Geoștiințe – De la secretele trecutului la viitorul planetei

Introducerea acestei discipline opționale răspunde unei cerințe educative majore: înțelegerea lumii în care trăim. Lumea contemporană este o lume în care gestionarea resurselor, grija pentru calitatea mediului de viață au devenit priorități, educația ecologică și pentru dezvoltarea durabilă fiind una dintre dimensiunile educative europene fundamentale.
Demersul porneşte de la interesul deosebit manifestat de elevi faţă de studierea și înțelegerea unor fenomene naturale. Este suficient să amintim, de exemplu, entuziasmul copiilor de vârste diferite pentru teme ca lumea dinozaurilor și dispariția lor, erupțiile vulcanice, minerale și roci ș.a.
Parcurgerea acestei discipline opţionale permite formarea sau consolidarea unor competenţe de bază în ştiinţe şi tehnologii, cum este utilizarea unei metodologii simple de cercetare a realităţii. Un loc important îl ocupă competențele de comunicare prin utilizarea corectă şi eficientă a diferite surse de informare, cu accent pe ceea ce elevii folosc cel mai des – internetul.
Această disciplină opţională vine în completarea studiului altor discipline, asigurând formarea unor competențe interdisciplinare. Legăturile cele mai strânse sunt cu geografia și biologia, dar opționalul asigură, în același timp, indirect și atractiv, tranziția spre discipline precum chimia și fizica.

Nivel acces necesar: Abonament Premium
Tipul materialului: eBook
Adresabilitate: Profesor, Elev
Nivel învățământ: Gimnaziu
Clasa: Clasa a VIII-a, Clasa a X-a
Materie: Geografie, Fizica, Chimie

Pentru a putea accesa conținuturi din platformă este necesar să fiți autentificat sau să creați un cont nou (GRATUIT).

Închide
Autentificare
*
*