CLASA DIGITALĂ© este un proiect educațional rezultat din parteneriatul încheiat între
Asociația Școli pentru un Viitor Verde (SPUVV) și Editura CD PRESS.

Scopul său principal îl constituie încurajarea și dezvoltarea interesului și a abilităților pentru studiu și accesarea resurselor online, prin oferirea de servicii educaționale pentru școli și cadre didactice din România, sub forma unei e-biblioteci școlare virtuale.

TOT într-un singur LOC! E-biblioteca școlară virtuală clasadigitală.ro este o platformă educațională care găzduiește în prezent sute de cursuri, manuale, reviste educaționale, ghiduri pentru profesori, carte școlară, în format digital răsfoibil sau în format digital îmbogățit cu activități multimedia. Platforma este omologată de Ministerul Educației pentru nivel preșcolar (31.492/14.07.2020), nivel gimnazial (28.579/24.05.2021), conține materiale omologate MEC pentru nivelul primar și materiale avizate de Ministerul Educației pentru toate nivelurile. Proiectul își propune să includă:

0 +

pagini de conținut educațional  de calitate, pentru orice vârstă, suport pentru lectură, realizat și testat de cadre didactice în conformitate cu programa școlară în vigoare.

0 +

pachete de resurse educaționale digitale (manuale școlare digiale, reviste educaționale, caiete de lucru interactive, atlase școlare, cărți de povești, ghiduri pentru profesori, etc).

0 +

activități multimedia interactive de invățare (hărți 3D, animații 3D, planșe didactice, materiale video, teste interactive, partituri muzicale digitalizate, secvențe muzicale cu negativ).

0 +

minute de conținut  educațional video (documentare, animații, prezentări, etc.).

0

aplicație pian virtual pentru acompaniere partituri (simulator instrument cu coarde, instrumente de suflat, instrumente cu clape).

Dintre acestea, 30 000+ pagini de conținut educațional sunt deja disponibile pe clasadigitală.ro!

0 +

pagini din cărți cu proiecte tematice pentru preșcolari PIPO

0 +

pagini din revista educațională de cultură generală DOXI (povești, bandă desenată, curiozități din lumea științei etc.).

0 +

pagini din revista de știință Terra Magazin – de 25 de ani cea mai citită revistă de popularizare a științelor din România  (hărți, infografice, articole publicistice, teste, materiale video, documentare educaționale).

0 +

pagini din manuale școlare pentru liceu – filiera tehnologică

0 +

pagini din manuale școlare pentru ciclul primar și gimnazial aprobate MEN

0 +

pagini de atlase școlare (geografie, biologie, geologie, istorie, ornitologie etc.).

În curând în e-biblioteca din clasadigitala.ro!

0 +

minute de conținut  educațional video (documentare, animații, prezentări, etc.).

Asociația Școli pentru un Viitor Verde (SPUVV), inițiator și coordonator al proiectului educațional Clasa digitală, este o organizație non-guvernamentală ale cărei scopuri sunt promovarea și desfășurarea de programe educative, culturale și ecologice.

Printre activitățile pe care le realizează se numără și: organizarea de concursuri în vederea motivării personalului din învățământul românesc; conceperea și derularea de programe educative, culturale și educative; editarea de publicații proprii sau orice alte materiale media necesare realizării scopului.

Printre proiectele majore derulate de Asociație se numără Platforma online de materiale digitale gratuite ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE, lansată în anul 2018.

Află mai despre Asociația Școli pentru un Viitor verde pe www.spuvv.ro

Editura CD PRESS, partener al proiectului educațional Clasa digitală,  cu peste 25 de ani de experiență în publicarea de materiale educaționale destinate pieței școlare din România, are în portofoliul său sute de manuale și auxiliare școlare aprobate MEN, cursuri opționale etc., fiind, totodată, editorul a trei dintre cele mai citite publicații educaționale din România: PIPO, DOXI  și TERRA MAGAZIN.

Află mai despre editura CD PRESS pe www.cdpress.ro